top of page

Bio

Manon Nijenhuis (1997) zoekt in haar eigen muziek naar een warm geluid. Ze laat haar fascinatie voor improvisatie en ritmiek en haar liefde voor de natuur samensmelten tot kleurrijke jazz met een sprankje soul, world- en minimal music. 

Het liefst pakt Manon iedere mogelijkheid om iets nieuws te ontdekken met beide handen aan. Dit bracht haar onder meer op het North Sea Jazz Festival met de Matthew Herbert’s Brexit Big Band, in theaterzalen met indie-folk band FLØD (Paper Tracks EP) en in de Nationale Opera en Ballet met ‘Verbena’. 

​​

In 2019 deed ze mee aan het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis en in 2020 werd ze genomineerd voor de Conservatorium Talent Award en studeerde ze af van het HKU Utrechts Conservatorium. 

'Een warme, brede sound die ik niet zo vaak hoor bij jonge jazzzangeressen' - Francien van Tuinen

'Je zet een hele eigen wereld neer met je band' - Co de Kloet

Samen creëren, improviseren, internationale samenwerkingen en multidisciplinaire projecten zijn begrippen die passen bij haar muzikantschap. Deze elementen komen samen in 'Fragments of a Visitor', een online detective gemaakt door een internationale team van studenten van de HKU in samenwerking met theatergezelschap 'Imitating the Dog'. Manon is hierbij betrokken als componist, schrijver, zangeres en actrice. 

Te bekijken en spelen via deze link.

PA200149-11.jpg
  • Black Spotify Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Youtube Icoon
bottom of page