top of page
JdH-20220316 TivoliVredenburg - Jazz Rookies - Paul van de Calseijde 007_Foto Jelmer de Ha
Schermafbeelding 2022-03-02 om 09.05.34.png
Schermafbeelding 2022-02-25 om 18.58.16.png

8PM

Manon en Paul leerden elkaar kennen tijdens de Conservatorium Talent Award in 2020 en zijn daarna samen gaan zitten om nieuw materiaal te schrijven. Dit doen ze voor een ongebruikelijke bezetting waarbij Manon als zangeres centraal staat. Zij wordt omgeven door strijkers, twee blazers en piano die het geluid van het ensemble heel warm en rond, maar door het ontbreken van een ritmesectie ook kwetsbaar maken. Het zorgt ervoor dat beide muzikanten op een andere manier zijn gaan schrijven en arrangeren, omdat elke melodie ondersteund moet worden door een andere om het geheel te laten werken.

Bij zo'n schrijfproces is samenwerken extra fijn: "Een paar extra oren en ideeën van iemand anders helpen me door m'n eigen struggle die tekst en muziek schrijven met zich mee kan brengen." zegt Manon. "Motion gaat over die struggle. Ook in There He Goes verwerk in m'n ervaringen, in dit geval verlies in de tijd dat ik in een verzorgingshuis werkte."

 

Motion en There He Goes zijn de eerste twee stukken die het tweetal uitbrengt met hun nieuwe octet onder de naam 8PM, opgenomen in TivoliVredenburg Cloud Nine ↓ 

  • Black Spotify Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Youtube Icoon
bottom of page